- 2 małe, pojedyncze filety z kurczaka
- 50 g masła
- 1 łyżka wody
- 1 łyżeczka octu
- 2 żółtka
- pół cytryny
- 400 g mrożonych warzyw
- biały pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłucz, ugotuj na parze lub w małej ilości lekko osolonego wrzątku. Masło pokrój na kawałki, by rozmiękło.
2. W rondelku zagotuj wodę z octem. Wstaw garnuszek do gorącej kąpieli wodnej i ubij płyn z żółtkami. Powstała masę lekko przestudź. Następnie, cały czas ubijając, dodawaj po kawałku masła. Sos dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
3. Warzywa ugotuj na parze lub w małej ilości wody. Mięso pokrój na plastry i podawaj z ugotowanymi warzywami. Całość polej przygotowanym sosem.
źródło: polki.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz